amen bushen nasta

JAAAAARAAAAAA!
korven vid tangenterna.. vet att ni langtat!


aamen nu ar det sa att jag, sandra korven dampet iland olsson ska till.. mm lyssna nu... BUSHEN. och nejnej, inte bushen som i nacksta. inte nacksta eller granloholm- bushen.. absolut inte, och nejnej inte inte som i harlem-bushen! nu ska ni fa hora.

AFRIKA-bushen! bo-i-hydda-bushen. duscha-i-en-jeffla-balja-duschen. gegga-i-mitt-har-bushen. aa.. i-landet sjalv ska till landsbyggden. med myggnatet nerpackat, myssmedel, nastan malariatabletter, forvarningar om att INTE ata kott, INTE ata kalla gronsaker och INTE dricka deras vatten.. alltsa... aa! =D forhoppningsvis ber ni en liten bon for mig.. HAH.

nera men de kommer nog bli bra detdar! ...forhoppningsvis!=) intressant och en upplevelse ar vi nog iallafalll garanterade! HAH.. ja just ja fan, jag fick en matforgiftning forra natten! ja ba lag och spydde heeeeela natten. det va jatte laskigt.. det ar nu alla ska skicka oroliga sms, mail och kommentarer dar ni skriver: va bra att du mar bra nu, jag blev lite orolig.. HAHA.. nera =) men det ar sant.. jag lag och skakade som ett risplov och amanda fick hjalpa mig upp for trappen..... och GUD va de later dramatiskt.. men de va fasktiskt de =) hahaha.. aja!! nu mar vi alla bra igen iaf =D

amanda ar nog liiite shaken-up an da hon trodde jag var armen som kom och knackade pa dorren 2 pa natten.. HAHA aaaaja! nu ar det inte mycket kvar till thailandet heller.. bara bushen nu tills torsdag, sedan angkor wat tills sondag och sedan 2 dagar jobb och sedan THAAAAI.

jag alskar att ni alla saknar oss sa mycket ;) HAHA.. ja alskar er!
PUSSSSSSS PA ALLA!

(kan aven meddela att det finns fler inlagg under mitt fran idag.. haha. det far ni halla utkik efter!)

/SANDRA... KORVEN..... HUHU!


Kambodjanska maffian??

Ojojoj , i fredagsnatt sa trodde jag att mina & Annis sista timmar var nara... Vi lag sott & sov utte i varat rum nar det helt plotsligt , mitt i natten bankade aaashart pa dorren . Jag vaknade med ett ryck & tankte , vem kan det vara sa har mitt i natten ?!? :O Sandra & Malin brukar ju aldrig knacka... BANKBANKBANK hor jag igen . Jag vagar inte oppna sa jag vantar pa att annis ska vakna & oppna . Tankarna snurrade runt runt . Vet kunde det vara ?? En inbrottstjuv , mordare eller kanske Kambodjanska maffian?? :O BANKBANKBANK . Antligen vaknade Annis . Jag lattsades sova sa att Annis skulle ga & oppna men istallet hor jag Annis viska ''Amanda , ar du vaken ??"  "Jag vagar inte rora mig . Ligg still !! " viskade jag da tillbaka . BANKBANKBANK igen , nu annu hardare . "vem ar det" ropade Annis . Inget svar & annu mera bankande . Vi vagade inte oppna . Men tillslut sa hor vi iallafall utifran "det ar jag Sandra , oppna dorren ! Fort !" Da borjade tankarna snurra runt i huvudet igen . Om det var Sandra , varfor oppnade hon inte bara dorren ?? Hade Malin kanske blivit dodssjuk under natten sa hon hade henne i hennes armar ?? Eller hade hon kanske blivit tillfangatagen av kambodjanska maffian som tvingade henne att banka pa hos oss ?? Jag tvingade iallafall upp mig sjalv & oppnade dorren forsiktigt & da kastar Sandra sig in & ruuusar in till toan . Hon skulle spy & hade spya hela handerna , det var darfor hon inte oppnade dorren sjalv..

Hahahaha , sen mobbade Malin & Annis mig for att jag hade blivit sa radd & inte vagade rora pa mig.... Men jag slar vad om att Annis vart sjalv minst lika radd , hon vagar bara inte erkanna... ;) 

Foresten , for er som undrar sa lever Sandra nu igen :)))

                                                                                                               Pussheej , Amanda

typ indiana jones

Nu jadrar i mej svenska folket. Som ni marker har jag inga svenska boksaver. riktigt forvirrande, men det gar enda hoppas jag. Vi sitter nu i kallaren pa organisationen som ska ta med oss ut i bushen, indiana jones stajl. vi ska tva timmar bort fran civilisationen, vi ska vara med pa en work shop a la kambodja. det ar vi och kambodjanska ungdomar, hoppas alla kan nagon engelska, annars ar vi korda. Jag ska i sa fall kora pa nicka-och-se-glad-ut-taktiken, den har det visat sig, funkar bast har.

Jag ar faktiskt ganska livradd angaende detta moment, som ar varat sista och framfor allt storsta. Men pa samma gang ar jag ganska peppad och visa vad jag gar for. sa har sitter jag, redo for ett sju helsikes aventyr. jag har till och med pa mej djungelbyxor och den lokala rod-rutiga kambodjanska sjalen. I look fierce.

nae, snart ar det dags och kommer vi ur det har levande vantar bara solsken pa andra sidan gransen. snart ar det Thailand. hare bra statsfolk, nu ska vi ut och leka med korna.


skamsen cockerspaniel

överskriften sammanfattar min hälsa i morse. igår var vi ju som sagt ute på utflykt ut i bushen med, just det! med en Jayar kopia! han var så sjukt lik Jayar att korven och jag började längta hem lite... ja, nästan iallafall. Det var en upplevese hur som helst. det var som taget ur ett natur program, vi kunde knappt tro våra ögon.

Idag har vi inte gjort så mycket. inte jag i alla fall, jag kände mej lite krasslig igår men jag bestämde mej ändå för att följa med på utflukten, vilken kanske inte var så klokt i slutändan. Jag vaknade nämligen i morse, och jag mådde helt enkelt.. hund! jag trodde jag hade fått malaria. men då är man inte snorig och nyser om vart annat, så det är bara vnlig flunsa.'

jag tog en kal dusch och de andra beställde tuk-tuk- maräng och drog i väg till det nya shopping centret, medans jag stannade hemma och försökte roa mig i min ensamhet. jag tänkte låtsas vara smart och läsa en bok, men jag hann två kapitel sedan somnade jag.

Jag vaknade sedan två timmar senare av att korven dunkade en fläskig pizza i huvudet på mej. det var dags för lunch, riktigt gött. även om kambodjaner har sämst mått. MINSTA PIZZAN NÅGÅNSIN. även att det var en pizza för tre till fyra personer, jag och korven fick tre bitar var. jag menar, ööööööööööh?''

Ialla fall så har vi inte gjort så mycket idag, vi tänkte bada men det har regnat hela dagen plus att jag mådde som en kratta. Vi har därför sett på film hela dagen, och käkat pringels. Korven drog till och med på sig de rosa snygg braxerna i slutet. då kändes det nästan som hemma. 


Små söta barn

Tjenixen

Igar bar det ut till provincen . Rakt ut i det fattiga kambodia for vi . Var först med pa natt mote som dom hade om human rights, dock pratade dom barakambodjanska , sa vi fattade inte sa mycket.. Men vi fick iallafall avsluta det hela med att saga nagra ord och sedan sjong vi och dansade sma grodorna for dom . Sa att det var en svenska traditionell song sa dom maste tro att vi ar lite efterbliven i sverige, men dom skrattade och var glada och sjong och dansade med . haha , asrooligt ;D

På eftermiddagen så for vi vidare till en annan by . eller by och by , dom bodde dom en smal liten väg ute bland risfälten som just nu var översvämmade så det såg ut som det var en stoor sjö runt om vägen . Där bodde folke i trasiga , fattiga små kojos byggda av bambu typ. Men inte var det ledsna miner för det inte . Nix , barnen skrattade och var glada . så fort kameran åkte fram hoppade dom fort dit framför kameran och stod där och trängdes leende och skrattandes , alla ville vara med . Såååå söta !!! När vi gick tillbaka mot bilen där på vägen så känner jag hur det kommer nån bakifrån och tartag i min hand och då är det en söt liten flicka som vill hålla handen . Åhh, mitt hjärta smälte lite . Jag och Annis hade kunnat tagit med oss alla dom där barnan hem .

Nu tror jag nog att det är sängdax .Imorrn ska vi upp och få kambodjansk massage . Ska bli perfa perfa !

Pussheej / Amanda


KAMBODJA

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ FOLKET!!!
VI LEVER!!!!!! ALLA LEVER!

idag äntligen har vi fått våra händer på en datooooor! sååå skönt! kan börja med att berätta att vi senast IDAG insåg att vi förmodligen har den absolut bästa APUn genom tiderna! haha... aw, hur som helst! idag så är det onsdag.. klockan är halv 8 på kvällen här nu och det är JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄTTEbra här! kan berätta lite om våra dagar lite snabbt här så ni får en uppdatering.

ååååh jag säger bara GUUUUD.. ni måste verkligen besöka kambodja innan ni dör för de är .. ååh det är jättebra! vi stortrivs med våran familj och tuk-tuk och allla jäätttesöööttaaa småbarn som skriker efter oss... hahaha och plus alla boooys som dregglar efter våra västerlänska gener!  och åååh.. ja! ush.. bilderna vi lägger in när vi kommer hem får alltså tala för sig själv. det är heeeeelt prima perfa! en snabb uppdatering dock :

landade här i kambodja runt 6 på kvällen. direkt när vi steg utanför flygplatsen fick vi en inblick på hur vi skulle ha det i 2 veckor då vi redan innan vi ens hade kommit till bilen hade 10 pojkar runt om oss som började lasta vårat bagage in i bilen. HAH.. vi stog alla som frågetecknen och personligen trodde jag att dom skulle råna oss men, dom va very nice och fick lite pengar för besväret. skulle jag inte veta bättre tror jag bara att dom gjorde sitt jobb =) haha..

sedan iallfall åt vi bara lite mat och sov. familjen består av 6 personer.. tror jag. mamma boel, pappa jens, dotter linn 15 år och son mattias 12 år. plus dessa har dom två jäääättemysiga hundar, zik och sidney. plus detta har vi chaffören, hemtjänsten haani (världens sötaste!!!) och nattvakten som sover på pingisbordet. huset är verkligen jättefint och haani gör jättegod mat!

aja, jag kan nog inte berätta allt för då blir dethär ett jäääättelångt inlägg men jag kan berätta lite. vi har varit här i 5 dagar nu men ärligt så känns det som jag varit här i 1 månad. vi har hunnit med typ allt!! palatset, genocide museum (toul sleng / ett historiskt museum som var HEMSKT att se.), ryska marknaden 3 gånger, soriya (ett 6 våningar köpcentrum med världens godaste glass!!) dödens fält (as hemskt för man såg kläder kvar i marken) och sååå mycket mer!!!

vi spelar basket här på gården med mattias, åker tuk tuk vareeeeeeenda dag antingen med mr. Pa eller Barang (som även kallas maräng för malin hörde fel första dagen) går på möten med viktiga föreningar och organisationer och helt enkelt chillar! dock längtar vi liiite liite till thailand om exakt 14 dagar men åh, nej. ÅÅÅÅÅÅH justja .. måste berätta.. HAHAHA.. vi åkte vilse när det var kolsvart ute och vi hade en okänd tuk-tuk förare som inte talade engelska.. HAHA! de va lite läskigt.. och samma kväll förstörde vi hela duschen HAHA.. ojoj.. jaja!

nu ska jag nog inte skriva mer så alla andra också får uppdatera!
men ni får ha det SUUUPER bra! (och förresten LINDA, gud va bra att tokyo är perfa! tänker på dig!!!!!!! uppdatera oss mer om japaaaan!)

PUUUUSS på alla i sverige!
/Sandra, Korv!


Bangkok

Nu har vi kommit fram till Bbangkok . Ar ett asjobbigt , segt & konstigt tangentbord sa om nan bokstav saknas har & dar ar det darfar . Men flyget har hittills gatt jattebra  Fran Sxhweiz till Bbangkokhade man en egen tv pa sater framfor & dar faanns det hur manga olika filmr som helst att valja mellan, plus olika serier , dokumentarer , spel & usik,sa den resan gick fort nda . Nu siter vi &vantr pa bangkoks flygplats. Kom fram hit halv 6 i morse & lyget vidre mot Kkambodja gar inte forrens 14.50 sa det ar valdigt valdigt drygt tt vanta !men snart sa ar vi framme id varat slutml, kambodja .D Ska bli skont tt komma fram . Da harvi rest i nastan prick 2 dygn utn tt ha knnt fa sova riktigt..

Hoppas nii kan lasa ungefar vad jag skriver fastn tangenera ar cp..

Pussheej , Amandaa


KORVEN HÄÄÄR!

JA MEN DE VET NI ... INTE TRODDE NI JA INTE SKULLE SKRIVA JAG Å :D
hihihi hej alla våra KÄÄÄÄRA KÄÄÄÄRA läsare. de är väldigt många och de GLÄÄÄDJER MIG :D hihihi åh alltså jag är övertrött efter en heeel kväll med pumpa i bilen :D hahaha hiihihi hööhöhö åh.

jaja.. ja måste väl skriva så alla föräldrar också förstår min stil =) haha.. okej, nu blir ja lite formell. vi sitter här ( SOM SAGT ) på arlanda. vi har VÄRLDENS minsta rum och 2 dubbelsängar, så de blir alltså.. personal space krymper redan! ...men äsch de är bara att vänja sig ni vet! jag har liiite ångest faktiskt ÄN men de släpper väl.. eller nääääe men åååh.. nä jag får inte tänka negativt :D bara positivt! vi överlevde bil resan, och nu ska vi överleva DIT resan och sedan HEM resan!

Hiihihi vi lär ju skriva såhär intensivt så ofta vi kan :D haha! men kanske inte i 3 olika bloggar.. HAHAH va löjligt de måste se ut :D haha.. aja... KLANEN, OUT. eller nä, KORVEN, OUT. de vet ni!!!!!!!!!!!!!

nu måste vi sova... ska upp om 5 timmar typ!!! shit.. godnatt alla ni!!!!! sprid denhär bloggen även, vi ska kämpa för att få massa läsare HAHA :D aja... GODNATT ALLIHOPA!!!!!!

hola

ja nu sitter vi här på arlanda, en liten bit på vägen iaf! och jag skriver blogg? men men måste ju vara med på noterna! om några timmar drar vi juu, innan dess ska vi feta in oss i vårat minimala rum som mest består av en våning säng och inte så mycket mer. men vi är fit for fight vettni! sandra säger att ja ska skriva vad ja känner?:s ja är inte så bra på det här känner jag! men ja känner nog också mucho med happiness, med körkort klarat och en resa med värme i en månad :D kan ju inte bli fel! nej nej nu ska ja gå och hoppa lite på malin som värkar ha däckat i en soffa! vi höres väll snart igen då hoppas ni va?
frys väl mina kära vänner!

Anna-Karin, Annis, Anna-Kaka you name it!

Äntligen på väg !

Har nyss kommit fram till Arlanda . Gick fin fint att köra ner . Annis , som klarade körkortet idag , körde första halven fram till Tönnelbro & där bytte vi så att jag körde resten av vägen . Var dock heeeelt kolsvart typ :o Vissa stunder såg man verkligen ingenting , typ 5 meter framför bilen bara , så då var det lite läskigt.. Känns som att man kör vääärsta fort då också ju :o Men vi överlevde & nu sitter vi här ;D

Ni ska se rummen , de är verkligen jäättejättesmå !! Haha , när vi kom så fick inte ena alla 4 plats inne i rummet när vi hade ryggsäckarna på oss.. ;p Men vi mosade in allt så nu får alla 4 plats iallafalla . ska ju ändå bara sova där några timmar innan vi måste upp igen . Typ 4, halv 5 måste vi upp :O Kommer vara döötrött ! Halv 7 lyfter sedan planet . Äntligen är vi på väg !!!

                                                                                                                          Pussheej / Amanda


PackaPackaKappsäck

Snart bär det av ! Bara några timmar kvar nu ! Det sista ska fixas , dvs packningen . Allt gör man i sista stund.. Kanske inte det bästa sättet , men det är så det funkar ! Snart är jag klar iaf ! Bara lite smågrejs som ska med nu . Dock hittar jag inte mina flipflop :o Men jag får väl köpa nya där nere , är ju asbilligt ! Men det som är liite kämpigare är att jag inte hittar mina vita tygskor som jag har planerat att åka i.. ;o Dom står inte kvar där nere , där dom stod för bara nån dag sen.. Pappa är starkt misstänkt för att ha förflyttat dom.. Nee , åter till packningen . jag blir värsta stressad över att glömma nånting hemma . Med det viktisgaste är iaf nerlagt , pass , pengar & biljetterna har Annis ansvar över , så glöm dom iiinte Annis !!! ;) Allt annat kan man köpa där nere ju , så det löööser sig !!

                                                                                                                  Pussheej / Amanda


det löser sig

Jag vet inte om det här var en bra ide eller inte, nu när jag har tänkt efter en gång. Men det lät bra när jag kom på det. Jag tänkte "fyra veckor är jäklit långt." SPin 3a ska ju på APU, i fyra veckor, jag tänkte att; "en rese blogg skulle väl vara kul, med bilder och grejer. Då slipper vi de flesta jobbiga mejl vi måste skicka till varenda kotte hemma i sverige." Jag tyckte det var en bra ide.

Det är 15 timmar kvar tills anna-kaka, korven, andrasidan och jag ska pumpa dunka-dunka hela vägen ner till stockholm. Jag är ganska taggad, trots några grejer vi inte egentligen behöver räkna med. Vi har ju det här med packning, skola och eventuella beväpnade konflikter. Ni vet, krig och grejer. Men ni vet hur det brukar bli, det löser sig. 

RSS 2.0